Thursday , June 20 2024

Italo Disco med Retronic Voice

(Från Zero Magazine-arkivet. Skribent: Petter Jahnstedt)

Italo Disco från 80-talet gör sig påmind mer och mer och det pratats om en retrovåg. Nyligen fick musikstilen uppmärksamhet i SVTs hyllade serie Eighties och den aktade engelska musiktidningen NME har vid ett flertal tillfällen uppmärksammat nya artister i genren.

Möjligtvis ligger den tysk/svenska duon Retronic Voice rätt i tiden när man denna vecka debuterar med sitt Italoklingade album Awakening.

Gruppen startades 2008 när (sångaren) Daniel Pettersson från Sverige och Marco Rochowski från Tyskland träffades över internet och fattade tycke för varandras musik. Killarna startade ett projekt tillsammans men har under de fyra år som har gått aldrig träffats på riktigt.

Arbetet under många långa nätter i chat-program har resulterat i Retronic Voice debutalbum “Awakening” som släpps via det amerikanska skivbolaget Space Sound Records. Albumet som redan har släppts i USA har spridit sig över världen och bäst går det i östeuropa där det första singelsläppet “Feel the Night” redan har rotation på flera radiostationer. Nyligen beskrevs bandet av en polsk tidning som den perfekta korsningen mellan Modern Talking och Wolfsheim vilket är en träffande beskrivning av vad Awakening erbjuder hörselgångarna.

Retronic Voice på Spotify

Om Webbmaster

Kolla även

Ny singel från Indochine – “Le chant des cygnes”

Senast vi hörde ifrån Frankrikes storheter, Indochine, var häromåret när de släppte sina båda samlingsskivor …