Wednesday , July 24 2024

Retronic Voice – Awakening

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[album, Space Sound / CD Baby, betyg: 6]

Daniel Pettersson (Sverige) och Marco Rochowski (Tyskland) har inte siktet inställt på att skapa något nytt och revolutionerande. Deras synthpop är 80-talstraditionell, dansant, melodiös och helt okay att lyssna till, men den erbjuder inte den som söker spänning någonting av värde. Musiken är snarare snäll och lite uddlös. Detsamma gäller texterna. Den här musiken stör ingen, men å andra sidan, kommer folk minnas den efteråt också? Jag är lite tveksam till den saken. Visst är låtarna både snygga, romantiska, lite lagom vemodiga och nästan schlageraktigt lättviktiga emellanåt, vilket nog räcker för att sälja en del, men i längden tror jag att killarna skulle tjäna på att våga mer och testa sina konstnärliga gränser. Men vad vet väl jag om kommersiella framgångar? Duon Retronic Voice drog igång det gemensamma musicerandet 2008 efter att ha mötts på nätet och än idag har de aldrig träffats i det de flesta kallar verkligheten. Awakening har således konstruerats på nätterna via chat-program och lanseras nu av amerikanska skivbolaget Space Sound Records. Men bäst tycks det gå för gruppen i Östeuropa av någon anledning. Där spelas singelsläppet “Feel the night” på radiostationer och “Besinnia” kommer släppas som singel nummer två. Är Awakening en köpvärd platta? Ja, det tycker jag. Den är inte fullbordad, men den har absolut sin charm och sina fördelar. Ska bli kul att höra hur Retronic Voice utvecklas framöver.

Om Webbmaster

Kolla även

Lucifer’s Aid omtolkar tre låtar från Springsteens “Nebraska”

1982 släppte Bruce Springsteen det tidlösa albumet Nebraska.  Mellan den överdådiga The River-dubbeln och den …