Wednesday , July 17 2024

Alvesta nya Arvika?

(Från Zero Magazine-arkivet. Skribent: Petter Jahnstedt)

Ifjol smygstartade den elektroniska festivalen Kalabalik i Alvesta i Småland. Kalabalik är en två dagar lång utomhusfestival som äger rum på Tyrolen strax utanför Alvesta. En unik folkpark vars atmosfär kärleksfullt bevarats från 60-talets glansdagar. Arrangörernas syfte är att främja förbisedda artister i en scen som de ser som allt mer likriktad. Och låta dessa visa på en mångfald och en kreativ glöd som inspirerar.

Under 2012 års upplaga uppträder tolv akter vars musik härstammar från genrer såsom EBM, Postpunk, Minimal Wave, Synthpop, Postrock, Industrial, Cold Wave och Italodisco. Det är en intressant line up festivalen fått till med svenska akter som Tobias Bernstrup, Agent Side Grider och Henrik De La Cour till internationella 80-talsikoner som Portion Control.

Festivalen pågår under den 17:e till 18:e Augusti 2012.

Komplett Line Up
Portion Control (UK)
Martial Canterel (US)
Agent Side Grinder (SE)
Jäger 90 (DE)
Henric de la Cour (SE)
Die Selektion (DE)
Tobias Bernstrup (SE)
Petra Flurr (DE)
Michael Dacre (SE)
Severe Illusion (SE)
Mortal Memories (SE)
Råsynth i Blekinge Megamix (SE)
– Kord / Frak / Monster Apparat / Wobbler / Adolf Filter

Officiell hemsida
www.klubbkalabalik.se

Om Webbmaster

Kolla även

Den där killen – “Helgmusik”

Helgen är på intågande, sommaren har precis startat, solen skiner och alla är glada. Vad kan …