Danko Jones – Bring On The Mountain

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[dvd, Bad Taste Records / Border Music, betyg: 8]

På den första dvd-disken levereras en cirka 90 minuter lång dokumentär om och med Danko Jones, där man går igenom bandets historia från tiden då två unga Kiss-fans försöker göra rock n roll-karriär på varsitt håll och fram till dags datum då dessa unga grabbar blivit vuxna män och lirat ihop i alla år, medan diverse trummisar kommit och gått som osaliga andar. Vidare får man kortfilmen The Ballad Of Danko Jones där Elijah Wood, Lemmy Kilmister, Selma Blair och många andra kända ansikten medverkar. På den andra disken levereras fjorton låtar som filmats från olika scener och från olika tidsperioder. Dessa exponerar det energiska live-monster som en gång i tiden gjorde att ryktet började gå i hemlandet Kanada. Sist men inte minst visas samtliga nitton musikvideos som Danko Jones spelat in, från den allra första till den senaste. Det är inget snack om saken: för fansen är denna dubbel-dvd fullkomligt omistlig. Personligen kommer jag bara på två saker till som skulle ha kunnat göra utgåvan än mer fulländad: en konsertupptagning i sin helhet, samt en djuplodande intervju av någon riktigt kunnig journalist som klarar av att analysera texter och peta i detaljerna. Men man kan inte få allt. Bring On The Mountain är dock en långvarig njutning, full av kickar och ifyllda kunskapsluckor, men visst blir den också en aning tjatig i längden. Storheten med Danko Jones musik är ju inte direkt att den är mångsidig och varierad. Däremot är den medryckande och energisk som få, och ser man inte hela dvd:n i ett svep så finns det heller ingen risk att tryna in under tittarsessionen.

Om Webbmaster

Kolla även

Ny singel från Indochine – “Le chant des cygnes”

Senast vi hörde ifrån Frankrikes storheter, Indochine, var häromåret när de släppte sina båda samlingsskivor …