Thursday , July 25 2024

Vanguard – Sanctuary

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Johan Arenbo)

[album, Conzoom Records, betyg: 3]

Hårda, monotona trummor, molldränkta keyboardmattor, vassa ljud, lättnynnade melodier och lite småelak sång. Jag förmodar att det är det här som brukar kallas för “futurepop”?

Att kombinera feta beats och melodiös elektropop är egentligen en utmärkt idé. Mycket riktigt har också band som Covenant, And One och Mesh gjort ett flertal fina låtar.

Covenant har funken i blodet och hämtar många influenser från den innovativa technoscenen. Mesh satsar på organiska arrangemang och And One har såväl en imponerande bredd som en skön portion humor.

Vanguard når tyvärr inte upp till dessa höjder. Duons debutskiva, Sanctuary, gör mig mest nervös med sitt vassa, kalla, melankoliska och förutsägbara dunkande. Till skillnad från tidigare nämnda band tycks Vanguard också sikta uteslutande på den så kallade “synthscenen”. Det här verkar vara “musik för synthare gjord av synthare”.

Undertecknad, som inte gillar subkulturer utan finner dem kvävande, är sålunda helt fel person att recensera den här skivan. Jag känner mig som en vegetarian som har blivit bjuden på en portion baconlindade varmkorvar.

Om Webbmaster

Kolla även

Anna Öberg – video till “Ligger på rygg”

Helsingborgsbördiga Anna Öberg har gjort sig ett namn med sin säregna skånska pop baserad på …