Man. Machine. Industry – Lean Back, Relax And Watch The World Burn

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[album, GMR Entertainment, betyg: 9]

Varje gång Man.Machine.Industry ger ut ett nytt album är jag lika orolig att det inte ska hålla längre, att de ska ha tappat i kvalitet, att låtarna ska ha blivit svagare än förut och att J. Bergman, bandets frontfigur och starke man sedan industrimetallbandets begynnelse, ska ha sumpat sin förkrossande förmåga att skapa, skrika, skriva kanonlåtar, spela riffgura och vara fly förbannad. Varje gång när jag sedan sätter på skivan, blir jag lika lugn, glad och tillfredsställd som vid tidigare släpp. Lean Back, Relax And Watch The World Burn är inget undantag. Snarare tvärtom. Bandet är lika pålitligt som Motörhead och AC/DC, om än mer spännande i dagsläget. Frågan är dessutom om inte detta är Man.Machine.Industrys mest mångsidiga pungspark någonsin? Det är definitivt deras mest melodiska bygge i alla fall. Hur mycket jag än älskar White Trash Devil In A Jesus Christ Pose så tror jag faktiskt att det här albumet är ännu bättre. Förutom Bergman själv heter idag medlemmarna Car Crash Jim (gitarr), 13 (bas) och Bennich (trummor). Den tatuerade kvartetten har vad som krävs för att mangla och mosa, men det visste vi sedan tidigare. Nu visar de oss också att de kan leverera ballader och mer melodiösa byggen, vilket ger musiken ytterligare dimensioner och djup. Visserligen på bekostnad av den glödhetaste ilska och aggression som man annars uppvisar, men det kan det vara värt som omväxling, och melodirikedomen innebär absolut inte att gruppen låter mesig eller sockersöt helt plötsligt. Inte en chans. Man rockar fortfarande hårdare än de flesta andra och coverlåten den här gången är Killing Jokes klassiker “Eighties”. God smak på alla sätt och vis alltså. Så luta dig tillbaka, koppla av och se världen brinna!

Om Webbmaster

Kolla även

RADAR – tillbaka med “Control”

Den salige Gabi Delgado i DAF sa en gång att han ogillade när artister behandlade …