Friday , December 1 2023

Invoke The Insult – Let The Greedy Stand Trial

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Inga Karlsson)

[album, Egen produktion, betyg: 5]

Inside Treatment, Cat Rapes Dog, Pouppée Fabrikk, Scapa Flow. Minns ni banden? På Göteborgska Invoke The Insult andra album är det schyssta senåttiotal- eller nittiotalssoundet ovannämda artister tillämpade tillbaka. Det är bastanta råljud, distsång och oldfashion-samplingar.

De flesta låtar attackerar mig varken med förvåning eller spektakulära omskakningar just på grund av undernärda låtkonstruktioner. Ändå gillar jag det här! Frågan är bara hur långt det suggestiva soundet räcker för att “invoke” 1990 Energy Rekords.

Låten “Underground” har en skitsnygg känsla och jag lyssnar gärna på den flera gånger. Detta gäller även “Demon Soldier” som med ett lugnt tempo och vansinnigt snygga ljud handbojar mig fast i en meditativ känsla av flow.

Det bör dock sägas att Let The Greedy Stand Trial har fått sitt snälla betyg av en synthare som gillar “musik från vinden”. Men tyvärr tror jag inte den här skivan är hållbar utanför den nischade nostalgikrets som består av gamla Energy Rekords konsumenter.

Om Webbmaster

Kolla även

Julian Brandt – samarbetar med starka gästsångare på albumet “Into the Dark Night”

Julian Brandt är bekant från fina band som Lustans Lakejer och Bobby. Under årens lopp …