Tuesday , December 5 2023

The Happy Hippo Family – Settle For Gold

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Tobias Pettersson)

[singel, Jacqueline Music, betyg: 6]

På årets Hultsfredsfestival hittade jag en skiva med The Happy Hippo Family på marken. Namnet lät avlägset bekant, så jag tog hem skivan och lyssnade – och gillade vad jag hörde.

Väl hemma märkte jag även att det i recensionshögen låg en ny singel med samma grupp. Skivan jag hittade var debutplattan Monacoville och denna singel är den andra i en lång rad singlar som ska följa i år. Tanken är att hela tiden hålla sig aktuella genom singelsläpp för att sedan samla hela härligheten på ett samlingsalbum.

Denna singel innehåller bara en låt, som glädjande nog ekar av flera av mina favoritband från 90-talet. Det handlar om härlig indiepop så som den spelades av band som Spencer, This Perfect Day och alla de där andra banden man kunde läsa om i SA. Kanske lite tamt för att beröra på riktigt, men hej – flera singlar är ju på väg, så jag ska hålla ögonen på The Happy Hippo Family.

Om Webbmaster

Kolla även

RADAR – videodebuterar med “Time”

Nu ett av årets mest efterlängtade musikvideosläpp. Vissa känner dem som “Mox” och “Drozhzhi”. Andra …