Friday , August 12 2022

L’Ame Immortelle – Fragmente

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[album, Trisol Music / SPD, betyg: 6]

Fragmente innehåller exakt samma låtar som på L’Ame Immortelles förra album Momente. Det albumet bestod av en cd-skiva, medan Fragmente består av en t-shirt, en liten färgaffisch och två skivor. På dessa diskar ligger det fem låtar på varje, och givetvis kan man fråga sig vad som är vitsen med detta? Jo, på cd nummer 1 har Thomas Rainer tolkat “sina” låtar och det gör han med mycket elektronik och rätt bra stuns i framförandet. Cd 2 är mycket lugnare, mer orkestral och romantisk. Här är det alltså Sonja Kraushofers tolkningar som gäller.

Det enda spår som inte finns i ny version från förra plattan är det poetiska introt “L'étang m

Om Webbmaster

Kolla även

V/A - Dom Som Aldrig Ger Upp: En Hyllning Till Magnus Lindberg

V/A – Dom Som Aldrig Ger Upp: En Hyllning Till Magnus Lindberg

Magnus Lindberg, sångare, musiker, kompositör m.m. avled 2019. Då hade han varit i musikbranschen i …