Wednesday , July 17 2024

Salim Nourallah – Hit parade

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Tobias Pettersson)

[album, Tapete Records, betyg: 6]

Efter att ha gjort musik med sin bror Faris i konstellationen The Nourallah Brothers under några år gick Salim 2004 solo och har sedan dess fått ur sig fem skivor. Texaskillen spelar en blandning av americana och singer/songwriter, av den typ som brukar gå hem på SXSW och hyllas i Sonic, samt dyka upp i allehanda tv-serier. Organisk, jordig visrock som väver ihop den amerikanska indiescenen med det mer lantliga livets vedermödor. Och mycket riktigt spelade han också på SXSW i år. Och visst har hans musik även varit med i några tv-serier.
Så man vet ungefär hur det låter. Han spelar trevliga låtar med en akustisk touch, men det finns helt enkelt för många andra artister där ute liknande Salim Nourallah. Spela upp en låt av honom tillsammans med tio låtar av hans musikaliska kollegor och det är omöjligt att avgöra vilken som är hans. Det gör att jag har svårt att uppbåda något större engagemang för honom, trots att jag i grund och botten gillar hans musik.

Om Webbmaster

Kolla även

Den där killen – “Helgmusik”

Helgen är på intågande, sommaren har precis startat, solen skiner och alla är glada. Vad kan …