Ext!ze – Arschloch

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Inga Karlsson)

[album, Trisol Music Group, betyg: 2]

Jag är tidigare bekant med tyska Ext!ze från en annan recension och vad jag kan erinra mig var det inte särskilt överväldigande poäng. Ep-titeln Arschloch har en vulgär anknytning och Ext!ze bevarar fortfarande trance, hellelektro och techno-element i sitt sound.

Ep:n består av fyra dassiga och karaktärslösa låtar och en helt okej dansgolvdänga som heter “Hyperactivity”. Denna följs upp med tre mixar och avslutas med en låtmix vid namn “Spooky F***”, som håller en högre klass än det övriga materialet tack vare hippare inblandning av intressanta ljud och toner tillika galna rytmvariationer. Närmare bestämt efter 03:23, då låten kastas in i en uppjagat galen triphop-takt. Det blir vackert och intressant en liten stund.

Men tyvärr kan jag inte rekommendera en skiva vars låtar generellt saknar utstrålning. Med undantag av vissa små sekvenser som i det stora hela inte förbättrar deras fantasilösa material utan istället glimmar till och försvinner snabbt, imponerar Ext!ze föga med sina musikaliska ambitioner.

Dessutom är jag tröttkörd av all musik som bygger upp en “cool stämning” på “tuffa svordomar”.

Om Webbmaster

Kolla även

Ny singel från Indochine – “Le chant des cygnes”

Senast vi hörde ifrån Frankrikes storheter, Indochine, var häromåret när de släppte sina båda samlingsskivor …