Tuesday , December 5 2023

Edda Magnason ger ut mix-ep

(Från Zero Magazine-arkivet. Skribent: Hans-Olof Svensson)

Skånsk-isländska Edda Magnason släpper en mix-ep enligt samma princip som skolgårdsleken “chinese whispers”, där en person viskar till nästa och till slut har det ursprungliga budskapet förändrats till oigenkännlighet.

Magnason gav singeln “Jona” (producerad av Familjen) till Niklas “Vidderna” Tjäder, som gjorde en remix. Mixen skickades vidare till Niva, som arbetade om materialet utan att ha hört originalversionen. Slutligen tog tyske Justus Köhncke (bland annat känd från technobolaget Kompakt) vid och blev den sista länken i kedjan.

Nisse Axman har regisserat videor till alla fyra versionerna. Se och hör dem här nedan.
Om Webbmaster

Kolla även

RADAR – videodebuterar med “Time”

Nu ett av årets mest efterlängtade musikvideosläpp. Vissa känner dem som “Mox” och “Drozhzhi”. Andra …