Edda Magnason ger ut mix-ep

(Från Zero Magazine-arkivet. Skribent: Hans-Olof Svensson)

Skånsk-isländska Edda Magnason släpper en mix-ep enligt samma princip som skolgårdsleken “chinese whispers”, där en person viskar till nästa och till slut har det ursprungliga budskapet förändrats till oigenkännlighet.

Magnason gav singeln “Jona” (producerad av Familjen) till Niklas “Vidderna” Tjäder, som gjorde en remix. Mixen skickades vidare till Niva, som arbetade om materialet utan att ha hört originalversionen. Slutligen tog tyske Justus Köhncke (bland annat känd från technobolaget Kompakt) vid och blev den sista länken i kedjan.

Nisse Axman har regisserat videor till alla fyra versionerna. Se och hör dem här nedan.
Om Webbmaster

Kolla även

Lucifer’s Aid omtolkar tre låtar från Springsteens “Nebraska”

1982 släppte Bruce Springsteen det tidlösa albumet Nebraska.  Mellan den överdådiga The River-dubbeln och den …