Wednesday , November 29 2023

Jonas Schwartz – Six

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Tobias Pettersson)

[album, Adore music / Border Music, betyg: 7]

Någonstans i min skivhög vet jag att det ligger en gammal EP med Jonas Schwartz. När han började göra väsen av sig för några år sen med en EP-trilogi var han inte tillräckligt bra för att göra återkommande besök i min stereo, men ändå intressant nog för att jag skulle lägga namnet på minnet. Och nu är han tillbaka med sitt debutalbum som är överraskande bra. Det finns några svackor här och där, men dem kan man lätt glömma när helhetsintrycket är så tilltalande. Schwartz levererar härlig indiepop som både innehåller såväl eufori och croonerstämning som halvsprucken röst och retrokänsla. En manlig motsvarighet till Amanda Jenssen, skulle man kunna säga. Elmo är en annan referens som man kan plocka fram. Och eftersom jag gillar såväl Elmo som Amanda gillar jag såklart också Schwartz. Här finns många bra låtar, men favoriten är nog ändå “Dream on” med sin vers som mullrar fram i ett lägre register för att höja tonläget och kraften i refrängen.

Om Webbmaster

Kolla även

Omslag: The Mobile Homes - Tristesse

The Mobile Homes – Tristesse

The Mobile Homes är en populär synthgrupp och det är lätt att förstå varför. De …