Dezperadoz – Dead Man´s Hand

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[album, Drakkar / Sound Pollution, betyg: 7]

Man inleder instrumentalt, som om Dead Man´s Hand vore soundtracket till en spagettiwestern med Clint Eastwood och Lee Van Cleef i huvudrollerna. “Deadwood” tonar ut och ersätts med “Under the gun” och Dezperadoz är förvandlat till ett metalband med skitigt, lite sleaze-aktigt stuk. Men absolut inte utan tyngd. I “Yippie ya yeah” förenar tyskarna sedan western och hårdrocksstuket på samma vis som man förenar cowboyhattar med tatueringar och snusnäsdukar med målade ögon på baksidesfotot i konvolutet. Dezperadoz gör helt enkelt vad danska D.A.D. gjorde i början av sin karriär, på 80-talet då de fortfarande hette Disneyland After Dark. Naturligtvis låter Dezperadoz hårdare och mörkare, det är trots allt 2012 nu och inte 1986, men de låter bra och de förenar sina influenser proffsigt. Däremot har de på denna, sin fjärde fullängdare, kanske inte fullt lika bra låtar som D.A.D. hade i början av sin karriär, men så var också danskarna grymma på den tiden. Av någon anledning har Dezperadoz bytt ut s:en i bandnamnet mot z:an men det är alltså fortfarande Alex Kraft (Sodom, Onkel Tom) som tillsammans med Alex Weigand, Markus Kullmann och Nils Stuerzer utgör gruppen. Kraft sjunger, lirar gura och komponerar låtarna. Det hela låter väldigt bra, väldigt tajt och är rätt spännande, då man inte vet vika effekter nästa låt kommer innehålla. Hårdrockaren får säkert ut mer av detta än vad westernälskaren får, men störst kick får absolut vi som gillar att bandet förenar komponenterna.

Om Webbmaster

Kolla även

Lucifer’s Aid omtolkar tre låtar från Springsteens “Nebraska”

1982 släppte Bruce Springsteen det tidlösa albumet Nebraska.  Mellan den överdådiga The River-dubbeln och den …