CrazyMen – All Rabbits… Must Hide!

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[album, VUV-Records, betyg: 6]

Det något ojämna DIY-bandet The CrazyMen följer upp Rabbit Execution från förra året med ännu en hemmagjord skapelse, denna gång kallad All Rabbits… Must Hide! Plattan finns att tillgå på kassett – bandets favoritformat, enligt dem själva – och nedladdning, samt givetvis på hembränd CDR. Allt utgivet på egna “bolaget” VUV-records. Galenpannorna kan också upplevas på Youtube där tre låtar från den nya plattan har hamnat i sina sparsmakade videoversioner. Jag vågar utlova att det inte handlar om några konventionella skivbolagsskapelser som kostat en massa pengar att spela in. Tretton spår innehåller nya albumet, även om ett par av dessa har en speltid på under minuten, men det är så det kan bli när dessa herrar skapar. I vanlig ordning finns här ett gäng låtar jag gillar, några halvdana och ett par jag helst sluppit höra. Det roliga med The CrazyMen rent generellt, är att de för varje utgåva gjort bättre och bättre låtar, så det är lite synd att de inte har en professionell inspelning med riktigt bra ljud att erbjuda fansen än. Men vem vet, det kanske kommer när de blir rika och äldre? Till dess får vi hålla till godo med den något undermåliga ljudkvaliteten och bandets ivriga skaparglädje. Några av höjdpunkterna denna gång är “Hurry up?”, “HazelnussBaum” som du kan kolla in på Youtube och lugna “Rabbit rocket”. Det mörkt punkiga utförandet är konstant och resultatet är definitivt underhållande.

Om Webbmaster

Kolla även

Den där killen – “Helgmusik”

Helgen är på intågande, sommaren har precis startat, solen skiner och alla är glada. Vad kan …