Thursday , July 18 2024

Joel Alme – A Tender Trap

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Tobias Pettersson)

[album, Razzia Records, betyg: 8]

Den låt som jag gått och nynnat på mest under våren är utan tvekan Joel Almes melankoliska “When the time is right”. En självklar melodi som känns klassisk så fort man hör den, fantastisk sång och känsla och så min favorit-textrad: “it breaks my heart, it breaks my heart you know” som kanske inte ser så märkvärdig ut på pappret men som går direkt in i hjärtat när man hör den sjungas. Men det är inte bara nyss nämnda låt som får blodet att bulta i mitt romantiska estradör-hjärta, hela Almes tredje platta innehåller storslagen croonerpop som lånar poser av såväl Morrissey som Sinatra. I mitt tycke är det årets hittills bästa skiva. Här finns en mängd starka låtar med vacker, ömsint musik och känslosam sång, kryddat med viss indiekänsla som gör att det inte blir outhärdligt smörigt. Men det är snarare helheten än enskilda låtar som sätter sig, det är stämningen som Alme förmedlar genom skivan som är styrkan, inte bara de strålande melodierna och den stiliga känslan i sången. Detta är en skiva som man bör köra på repeat, om och om igen.

Om Webbmaster

Kolla även

Den där killen – “Helgmusik”

Helgen är på intågande, sommaren har precis startat, solen skiner och alla är glada. Vad kan …