Tuesday , December 5 2023

Guilt Trip – Feed the Fire

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Johan Arenbo)

[album, Complete Control / Sound Pollution, betyg: 5]

Det första som fångar min uppmärksamhet är det coola skivfodralet, som får mig att tänka på både Tolkiens sagovärld och diverse dystopiska science fiction-rullar. Föga förvånande visar sig musiken frammana liknande stämningar. Stockholmsduon Guilt Trip bjuder nämligen på kanadensiskt klingande industri i stil med Numb, Front Line Assembly och tidiga Skinny Puppy. I synnerhet det sistnämnda bandets ande vakar över plattan. Det doftar Bites, Mind: the Perpetual Intercourse och Rabies så till den milda grad att jag stundtals nästan skruvar på mig i fåtöljen. Men herrar Nilsson och Lindberg är duktiga på vad de gör. Både “Reset” och “Unite” är alldeles utmärkta låtar, som borde kunna fylla många dansgolv i vår. Om Feed the Fire hade varit aningen mindre monoton (12 snarlika låtar blir för mycket av det goda, hur mycket jag än gillar soundet …) och vågat ta ut svängarna lite mer (varför inte blanda in några komplexare rytmer à la Mythmaker?) hade jag inte tvekat att rekommendera den här skivan. Guilt Trip är något spännande på spåret och kan mycket väl utvecklas till ett av Sveriges intressantare, elektroniska band i framtiden.

Om Webbmaster

Kolla även

RADAR – videodebuterar med “Time”

Nu ett av årets mest efterlängtade musikvideosläpp. Vissa känner dem som “Mox” och “Drozhzhi”. Andra …