Wednesday , June 12 2024

Snutjävel – Allt ert är vårt

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Tobias Pettersson)

[album, Heptown / Sound Pollution, betyg: 2]

Falköpingspunkarna Snutjävel har funnits sedan 2004 och släppt ett antal skivor i skiljda format sedan dess. På denna fullängdare bränner trion av 10 låtar på en kvart med typiska punktitlar som “Fascist i kostym”, “Håll din käft” och “Hjärndöd”. Musiken är också klassisk punk med ilskna elgitarrer, högt tempo och gapig sång, men trots energin låter det mesta ändå trött. Jag växte upp med band som Ebba Grön och KSMB, och senare Asta Kask och Strebers men slutade bry mig om punken när alla nya band och punkgeneration bara upprepade samma slagord och musikaliska uttryck som sina föregångare. Snutjävel är inget undantag. Denna skiva skulle lika gärna kunnat vara släppt 1986. Det är samma gitarrer, samma sångstil, samma retorik, samma allting och därför känns det helt ointressant.

Om Webbmaster

Kolla även

Whole – “Valson”

Nu över till en intressant duo.  Whole består av Thomas Schernikau från Depeche Mode-hyllningsbandet Forced …