Chaos All Stars – I Need It All

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[album, Epos Music, betyg: 7]

Svensk syntmusik lever, frodas och mår alldeles utmärkt. Det visade nyligen Agent Side Grinder med sitt senaste släpp, och det visar Chaos All Stars med sitt debutalbum i eget namn. Tidigare har gruppen medverkat på en splitplatta med Ninedee, släppt videos och remixar, men I Need It All är the real shit, som de svengelsktalande ungdomarna säger. Plattan innehåller sju egna kompositioner, en cover av 80-talsbandet The Overlords “World raid” och fem remixade versioner av “Volcano”, “We are the sinners” och “The iron sky”, utförda av Psy´Aviah, Ninedee, Ad Inferna, Independent State/ Khybermensch och Morlocks. Sammanlagt blir det en fin bukett av hyggligt varierad musik, bestående av såväl lyssningsvänlig som dansant syntpop, electro och EBM. Jag kan tänka mig att det kan bli rätt bra ös på Chaos All Stars när de får skruva upp volymen och lira live med det här materialet på agendan. Dock kan jag inte undvika funderingen på hur det egentligen ligger till med gruppens förmåga att skriva låtar. Varför har man bara plitat ihop sju spår själva när man albumdebuterar? Borde inte ett tämligen nytt, frodigt och taggat band ha mer material än vad speltiden tillåter istället? Nå, det lär väl visa sig hur det är med den saken när I Need It All ska följas upp. Fram till dess är det bara att ge sig hän till dessa få, men utmärkta, låtar. Bandet har redan öppnat för Front 242 i Malmö, så med lite tur kommer de snart till en klubb nära dig… och mig. Det ska bli ett nöje att se dem.

Om Webbmaster

Kolla även

Grillar kött

Köttet som svenskar äter mest

Sverige är ett relativt rikt land på kött av olika slag – ko, gris, kyckling, …