Wednesday , December 6 2023

Drivvedsfolket – Vilket gäng!

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Tobias Pettersson)

[ep, Egen produktion, betyg: 4]

Från början hette detta Norrköpingsband Driftwood people, men sedan en tid tillbaka har man bytt namn till Drivvedsfolket. Kvartetten lirar poppig rock med svenska texter och odlar en fäbless för 60- och 70-talsartister som The Kinks och Pugh Rogefeldt.

Här har man knåpat ihop en EP med fem låtar med kantiga gitarrer och hög energi. Första spåret “Smak av blod” har lite av Franz Ferdinands studsiga pop i sig. De övriga låtarna följer samma stil men har kanske något mer retrokänsla i sig. Inte oävet, men bandet måste fila bort replokalskänslan om de ska börja bli riktigt intressanta.

Om Webbmaster

Kolla även

RADAR – videodebuterar med “Time”

Nu ett av årets mest efterlängtade musikvideosläpp. Vissa känner dem som “Mox” och “Drozhzhi”. Andra …