Saturday , July 13 2024

Crash Nomada – Atlas Pogo

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[album, Transnational Records / Cosmos Music Group, betyg: 7]

Folkpunkbandet Dorlene Love gav ut Exile Deluxe 2008, bytte av någon anledning namn till Crash Nomada vid ett senare tillfälle och nu är gänget tillbaka med spretiga, dansanta, passionerade, vilda, vackra, lugna och rockiga Atlas Pogo. Som ni vet är en atlas en karta och pogo den vildsinta punkdans som uppstod på 70-talet och som bara går ut på att hoppa upp och ner som en galning. Skivtiteln förklarar således sig själv då bandet, som är bildat i Stockholm, består av musiker från allsköns länder. Dessa skriver dessutom låtar, påverkade av folkmusik från Nordafrika, Mellanöstern, Sydeuropa och Skandinavien. Till denna mix lägger man influenser från rock, reggae och hiphop. De fem bandmedlemmarna har sedan musikalisk hjälp av sex gäster som bistår med trumpet, saxofoner, kornett, mandolin, och tillsammans får man de tolv låtarna att utvecklas, man gjuter liv och sväng i dem och så är det bara för dig att köpa plattan och dansa barfota. Kanske har du redan gjort det då Crash Nomada uppträdde på Peace & Love-festivalen sex år i rad? Eller möjligtvis har du stött på dem på någon svensk klubb eller kanske under turnerandet någonstans i Europa? Om inte bör du passa på att göra det nästa gång chansen anländer. Till dess kan du med fördel dansa sexig underlivsdans till “Leila”, röja järnet till hypersnabba “Dustbin of history”, ta det eftertänksamt lugnt och fundera över livet till “Golondrina blues” och kan du sitta still till “Bring `em down” bör du nog kolla med sjukgymnasten så att du inte är lam från midjan och nedåt.

Om Webbmaster

Kolla även

Upptäck glädjen i att spela musik

Musik är en källa till glädje och kreativitet. Utforska världen av toner och rytmer och …