Wednesday , July 24 2024

Damon Albarn: opera och supergrupp

(Från Zero Magazine-arkivet. Skribent: Hans-Olof Svensson)

Damon Albarn har som alltid många järn i elden. Blursångarens opera Dr Dee, inspirerad av matematikern John Dee, rådgivare till drottning Elizabeth I på 1500-talet, blir nu skiva. De 18 spåren spelades in med BBC Philharmonic Orchestra i Salford samt i Albarns studio i västra London i höstas. Därefter mixades materialet i Reykjavik av Valgeir Sigurðsson. Släppdatum är den 7 maj.

Den 26 mars ger Albarns supergrupp Rocket Juice and the Moon ut sitt debutalbum. Förutom Albarn själv är medlemmarna batteristen Tony Allen samt Flea från Red Hot Chili Peppers. På skivan gästas de av bland andra Erykah Badu och Hypnotic Brass Ensemble.

Om Webbmaster

Kolla även

Lucifer’s Aid omtolkar tre låtar från Springsteens “Nebraska”

1982 släppte Bruce Springsteen det tidlösa albumet Nebraska.  Mellan den överdådiga The River-dubbeln och den …