Friday , August 19 2022

Damon Albarn: opera och supergrupp

(Från Zero Magazine-arkivet. Skribent: Hans-Olof Svensson)

Damon Albarn har som alltid många järn i elden. Blursångarens opera Dr Dee, inspirerad av matematikern John Dee, rådgivare till drottning Elizabeth I på 1500-talet, blir nu skiva. De 18 spåren spelades in med BBC Philharmonic Orchestra i Salford samt i Albarns studio i västra London i höstas. Därefter mixades materialet i Reykjavik av Valgeir Sigurðsson. Släppdatum är den 7 maj.

Den 26 mars ger Albarns supergrupp Rocket Juice and the Moon ut sitt debutalbum. Förutom Albarn själv är medlemmarna batteristen Tony Allen samt Flea från Red Hot Chili Peppers. På skivan gästas de av bland andra Erykah Badu och Hypnotic Brass Ensemble.

Om Webbmaster

Kolla även

The Crazymen - Living Above The Cyclone Firestorm

The Crazymen – Living Above The Cyclone Firestorm

Motala-trion The Crazymen firar 20-årsjubileum som band i år. Det gör man genom att ge …