Wednesday , December 6 2023

Wadling i nytt industriprojekt

(Från Zero Magazine-arkivet. Skribent: Petter Jahnstedt)

Svenska skivbolaget Progress Productions har skrivit avtal med Kingdom Of Evol som är Freddie Wadlings och producenten Per Svenssons nya projekt. Torny Gottberg på skivbolaget Progress Productions säger att detta är precis som man vill höra Freddie. I sitt rätta element, man har väntat i 30 år på detta. Psykedelisk rock, postpunk och
industri i en helt fantastisk symbios. Tankarna landar lätt i de bästa stunderna av Cortex och stundtals även på band som Einstürzende Neubauten. Det skall bli en stor ära att jobba tillsammans med en sådan legend som Freddie, säger bolaget.

Albumet Dark Passages * Nocturnal Incidents planeras att släppas i maj månad.

Förutom Freddie Wadling och Per Svensson återfinns även storheter som Ebbot Lundberg (The Soundtrack Of Our Lives), Joachim Nordwall som driver skivbolaget iDEAL och är medlem i Skull Defekts, Ljudkonstnären Leif Elggren samt även producenten till Cortex första LP från 1981 Henrik Venant.

Om Webbmaster

Kolla även

RADAR – videodebuterar med “Time”

Nu ett av årets mest efterlängtade musikvideosläpp. Vissa känner dem som “Mox” och “Drozhzhi”. Andra …