Un Rodo Cora – Beijing-Bangalore

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[album, Belpid Records / Musichelp, betyg: 6]

Det har gått åtta år sedan jag senast recenserade en platta med Un Rodo Cora. Det beror på att det var åtta år sedan Bo Christo Schager med allsköns musikanter gav ut en skiva senast. Här är det förutom Schager hela sexton musiker med om att koka soppan. Men det låter garanterat mer sparsmakat än vad man kanske tänker sig när man hör siffran. Det är verkligen ingen bombastisk opera de här musikanterna sysselsätter sig med. Un Rodo Cora är inte heller Sveriges mest produktiva band. 1997 kom första ep:n och sedan dess har de bara gjort en ep till, samt tre fullängdare. Inklusive denna! Spåren på den här plattan har spelats in under många år och Rolling Stones-aktiga “Shark fin town” gavs ut redan 1999 i en annan version. Kanske är det därför albumet känns lite ojämnt och periodvis splittrat. Ändå består bara Beijing-Bangalore av åtta poplåtar allt som allt. Några av dessa är alldeles utmärkta, som “She´s out of here”, “I can protect you from the lions out there but not the chicken inside” (underbar titel dessutom) och “Tired of being a friend”, men i sin helhet kan jag inte påstå att plattan är bättre – eller ens lika bra – som New York-Barentsburg. Förmodligen beror det på ojämnheten och det faktum att jag börjar tröttna mot slutet, vilket jag inte gjorde på förra cd:n. Tröttheten i sin tur beror på att kvaliteten faller en del under de tre sista, mer sömniga låtarna. Sedan är det ju försent att göra någonting åt saken. I det stora hela är detta trots allt bra.

Om Webbmaster

Kolla även

Ny singel från Indochine – “Le chant des cygnes”

Senast vi hörde ifrån Frankrikes storheter, Indochine, var häromåret när de släppte sina båda samlingsskivor …