Saturday , July 27 2024

SPARK! – Hela din värld

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Inga Karlsson)

[album, Progress Productions / Border, betyg: 9]

Stefan Brorsson (sång) och Mattias Ziessow (låtskrivare) formar Falkenbergsduon Spark. Gruppens nya album Hela din värld är något popigare än debuten Ett lejon i dig från 2010. Det handlar dock fortfarande om, oldschool-ebm, nonchalant punksång och skräddarsydd ironi. Det pirrar i låtarna som svetsar ihop gammalt och nytt till en extraordinär helhet.

Hela din värld är något jag omedvetet väntat på eftersom den föregående EP:n redan innehöll urladdningarna “Tankens Mirakel” och “Genom Stormen” som även återfinns här. Albumet innehåller inte en enda besvikelse. Några exempel; “Revolution” är en imponerande och explosiv låt med en flerdimensionell och oanständig mind blowing-basslinga som leker med galna dur och moll hopp. I Refrängen blir det naiva körelement likt en hojtande hockeypublik.

I “Skal” gömmer sig en skön ironi i introt, och ja, vilken bra text. “…Jag står med ena foten i 80 talet men är kvar i 2012 med den andra…”. Det är enkelt, rent och personligt. Det är framförallt kollosalt lätt att ta till sig utan att vara någon jävla repris av annat. Singeln “Popkomplex” är en annan personlighet med en riktigt bra melodi och skön mobbing om banala låtskriverier. Den är inta bara snygg den får mig att garva högt!
Så fortsätter låtskatten, så sumerat: Köp skivan. Upplev Spark!

Om Webbmaster

Kolla även

Anna Öberg – video till “Ligger på rygg”

Helsingborgsbördiga Anna Öberg har gjort sig ett namn med sin säregna skånska pop baserad på …