The 2 Bears – Be Strong

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Hans-Olof Svensson)

[album, Southern Fried, betyg: 7]

The 2 Bears, Joe Goddard från Hot Chip och Raf Rundell, är två glada, fryntliga, lagom feta och skäggiga gubbar i sina bästa år. De är lite för gamla för att vara nere med kidsen, men fortfarande för unga för att känna sig tvingade att låtsas att de har noll koll. Housepianot på förstasingeln “Work” har väl aldrig varit supertrendigt, men just därför kan det aldrig bli helt ute heller. The 2 Bears gör den sortens upplyftande housepop där man kan få praktiska vardagsråd som att “everything’s gonna be alright”, “you can dream if you want to” eller att man ska “give the music all your loving”. Be Strong är ett album för dig som har lagom mycket koll och hellre kopplar av och trivs med musiken än slår knut på dig tills du kan inbilla dig att du har total koll.

Om Webbmaster

Kolla även

Ny singel från Indochine – “Le chant des cygnes”

Senast vi hörde ifrån Frankrikes storheter, Indochine, var häromåret när de släppte sina båda samlingsskivor …