Sulo & Idde – Kocksgatan Revisited

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[album, Legal Records / Sound Pollution, betyg: 8]

Sören “Sulo” Karlsson (Diamond Dogs) och Idde Schultz (Docenterna, Anna Stadling & Idde Schultz) gjorde en platta tillsammans redan 2010. Den innehåller tonsatta dikter av Per Ragnar och heter Ur Ett Brev. Singlarna från skivan spelades en del på radio, vilket säkert gav blodad tand, med tanke på att paret nu är tillbaka tillsammans med Kocksgatan Revisited. Innehållet har satts upp som musikteater på Boulevardteatern i Stockholm och teatern baseras på Ernst Brunners roman Kocksgatan. Sulo tolkade ju Brunner redan 2009 med albumet Sulo Möter Brunner – I Månen På Mattan, så Kocksgatan Revisited tycks knyta ihop ett flertal trådar för Sulos del, inte minst med tanke på Ragnars medverkan i teateruppsättningen. Tillbaks till skivan dock: du behöver inte ha koll på vare sig Brunner, Ragnar, dikter, teateruppsättningar eller skönlitteratur för att uppskatta den. Däremot bör du gilla jordnära vispop a´ la Uffe Lundell och Lars Winnerbäck, du bör gilla välformulerade texter på svenska, enkla melodier och duetter. Givetvis är det ett plus om du uppskattar Sulos och Iddes sångröster också. Annars är det ju rätt kört redan från början. Personligen tycker jag att den här plattan är mycket starkare och bättre än parets förra alster tillsammans. Texterna är ofta lätta att relatera till och sånger som “Svartare än svart”, “Det regnar över Söder” och “En välplanerad fyra” sätter sig tämligen omgående. Mycket lyckat, helt enkelt.

Om Webbmaster

Kolla även

Grillar kött

Köttet som svenskar äter mest

Sverige är ett relativt rikt land på kött av olika slag – ko, gris, kyckling, …