Wednesday , July 17 2024

P3 Guld 2012 – med manlig dominans

Årets P3 Guldgala blev männens tillställning, stora vinnare blev Den Svenska Björnstammen och Kapten Röd. Zeros webtv-team var på bra humör och fick en pratstund med så väl årets programledare Salem Al Fakir som årets dansvinnare L-Wiz. Efterfesten bjöd som vanligt på mycket champagne, kända ansikten och innan festen blev allt för vild passade vi på att berömma några av gästernas fantasirika uniformer.

Årets vinnare blev:
Årets artist: Kapten Röd
Årets grupp: Deportees
Årets låt: Vart jag mig i världen vänder – Den svenska björnstammen
Årets nykomling: Den svenska björnstammen
Guldmicken (Årets liveakt): Kapten Röd
Årets pop: Syket
Årets Hiphop/Soul: Ison & Fille
Årets dans: L-Wiz
Årets rock/metal: Graverad

Om Petter Jahnstedt

1994 startade han tillsammans med kollegan Jon Josefsson musikföreningen Zynthec i barndomstaden Skara. Föreningen ledde till både klubbverksamhet och senare även en tidning med samma namn. 1999 bytte tidningen namn till Zero Music Magazine och gavs ut fram till 2010. Idag drivs den som ett webb och TV-media på internet.

Kolla även

Här är de nominerade artisterna till P3 Guld 2018

Nu är nomineringarna klara till P3 Guld-galan 2018. Publiken kan vara med och rösta fram …