Adrian Lux samarbetar med Jocke Berg

(Från Zero Magazine-arkivet. Skribent: Petter Jahnstedt)

Producenten, dj:n och artisten Adrian Lux har haft ett fantastiskt 2011. Hitsinglar som “Alive” och “Boy” har fått dansgolv att vibrera på alla kontinenter och Adrian har turnerat från Ibiza till Australien. Adrian har under året dessutom öppnat för Tiësto på arena-gig runt om i världen och lyckats med konststycket att bli Grammis-nominerad i både Årets Nykomling och Årets Dans utan att ha släppt sitt debutalbum.

Men nu är det dags för debutalbumet, självbetitlade Adrian Lux, som släpps på Svenska Inspelningar/Universal den 7 mars. Precis som tidigare är det storslagen house mixad med melodiös pop som är receptet men till skillnad från andra framgångsrika svenska house-exporter levererar Adrian en platta med klassiska poparrangemang och vokalister på alla låtar. Ett mer sammanhållet och gediget artistalbum än vad som varit brukligt i genren där albumen i regel mer handlat om compilation-liknande samlingar av singlar eller långa instrumentala partier. Adrian Lux samarbetar också i mycket större utsträckning med svenska artister än vad som är vanligt för artister med så stora internationella framgångar. Dante och Rebecca & Fiona är några av dessa, men det kanske mest överraskande samarbetet är låten “All I Ever Wanted” på vilken ingen mindre än Kents frontman Jocke Berg tar plats bakom mikrofonen.

Innan albumsläppet hinner Adrian Lux även avverka en kortare USA-turné.

Om Webbmaster

Kolla även

Ny singel från Indochine – “Le chant des cygnes”

Senast vi hörde ifrån Frankrikes storheter, Indochine, var häromåret när de släppte sina båda samlingsskivor …