Psychic Stunts har inte Facebook

(Från Zero Magazine-arkivet. Skribent: Petter Jahnstedt)

Psychic Stunts som nyligen signade för skivbolaget Dead Frog Music släpper i slutet av januari nya singeln med den tidsenliga titeln “I Don't Have Facebook”.

Debutalbumet Panic in Motion som släpptes 2009 är en orgie i refänger och trummor. De självutlämnande texterna beskriver livet för förvirrade killar i stadsmiljö, vilket inkluderar dryckesvanor, dans och sexuella aktiviteter. Singeln “Wind Up the Sound” hamnade på P3:s spellista, och låten “Bizarre” spelades i The Real World på amerikanska MTV.

Psychic Stunts består av Joel Bergqvist och Anders Tjernblom. Gruppens livespelningar har fått ett rykte om sig att alltid innehålla en ny form av allsång. Det har varit bandmedlemmar utklädda till karaokebollar, OH-presentationer med låttexter och liveinspelningar där publikens allsång mixats in i låten och bränts på plats. Publiken har även fått gör-det-själv-kit för hembränning av duons musik. I och med att bandets musik finns tillgänglig för nedladdning på nätet har de fått en mycket speciell sorts respons via fans över hela världen:

Om Webbmaster

Kolla även

Ny singel från Indochine – “Le chant des cygnes”

Senast vi hörde ifrån Frankrikes storheter, Indochine, var häromåret när de släppte sina båda samlingsskivor …