Isabelle Erkendal bildar ny grupp

(Från Zero Magazine-arkivet. Skribent: Petter Jahnstedt)

Lonely Girl är bildat ur ett samarbete mellan Isabelle Erkendal (West End Girls) och Sami Sirviö (Kent).

Under 2011 färdigställdes det kommande albumet Frog The Ball i den legendariska Park Studion i Örby, Stockholm. Samtliga låtar är skrivna av dem båda och albumet är producerat av Sami Sirviö. Ljudbilden andas indiepop med elektroniska inslag, det låter mycket 90-tal, men med en mer modern ljudbild. Om man skulle tvingas jämföra med andra band kan man dra paralleller till band som The Stone Roses, Ash för att bara nämna några. Textmässigt är det en mörk syn som presenteras. Isabelle hämtar mycket inspiration från storheter som August Strindberg, Hjalmar Söderberg, Oscar Wilde och Ian Curtis.

Med Isabelle Erkendal 22 år (sång), Oscar Krook 21 år (bas), Theodor Arvidsson Kylin 21 år (gitarr), Gustav Weber Vernét 21 år (gitarr/synth), och Sebastian Meyer 22 år (trummor) är nu bandet fulltaligt. 

Nu repas det hårt för att under första delen av 2012 bege sig ut på vägarna.

Lonely Girl har showcase på Lilla Hotellbaren, Stockholm den 19 janurari.

Lonely Girl – Time Of Silence

Om Webbmaster

Kolla även

Den där killen – “Helgmusik”

Helgen är på intågande, sommaren har precis startat, solen skiner och alla är glada. Vad kan …