Wednesday , June 12 2024

The Linedance Fever – The Linedance Fever

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[ep, Novoton / Border, betyg: 6]

The Linedance Fever från Gotland ger ut sex coverlåtar på sin första ep och när plattan fungerar som bäst är den hysteriskt underhållande och kul. Man inleder med välkända “Ghostriders in the sky” som är svår att misslyckas med, och cowboypartyt kickar igång direkt. Därefter är det dags för mer westernstuk i “Timber”, en låt skriven på 30-talet men senare framförd av bland andra Odetta Holmes på 60-talet och Phish på 90-talet. I The Linedance Fevers version rullar den fram likt kanadensiska timmerstockar i en vildsint flod. Tredje spåret är Chris Isaaks dunderhit “Wicked game” och den gör bandet i Johnny Cash-stuk, med högre tempo än i originalversionen. Utmärkt, unikt och överraskande! Tyvärr tar festen paus där. Som fjärde låt hittar vi nämligen välkända “Rawhide” som alla westerndiggare känner igen från tv-serien med Clint Eastwood. Det är en utmärkt låt att piska på med i redigt tempo, men till min besvikelse har The Linedance Fever förvandlat den till en seg, trött och trist ballad. Bättre blir det när tempot ökar i “Desperado on the run”. Banjoinledda “Always on my mind”, välkänd med Elvis Presley, Willie Nelson, Pet Shop Boys och många andra är… hmm, annorlunda här. Musikaliskt på ett kul och innovativt sätt, men sången funkar inte alls för mig. Med den låten är dock ep:n slut och säga vad man vill om de här vildhjärnorna, men är det här början kan fortsättningen bli hur häftig som helst.

Om Webbmaster

Kolla även

Whole – “Valson”

Nu över till en intressant duo.  Whole består av Thomas Schernikau från Depeche Mode-hyllningsbandet Forced …