Tuesday , April 23 2024

Ninjaspark lägger ner

(Från Zero Magazine-arkivet. Skribent: Petter Jahnstedt)

Efter sex år på den moderna dansmusikens barrikader har duon Ninjaspark bestämt sig för att lägga ner verksamheten. Efter att bitpoporkestern gjort bejublade framträdanden i både Sverige, Norge och Frankrike bestämde sig Jim Knutsson och Linus Wadström för att det var dags att fokusera på annat.

Eftersom bandets första spelning var den 10 december 2005 släpper skivbolaget Electric Fantastic Sound den 10 december 2011 remix-ep:n “Ninjaspark Are Fucking Dead” med tidigare outgivet material. Samma datum kommer också en ytterst hemlig spelning att äga rum någonstans i Sverige.

Ninjasparks vilda bitpop har ogillats av några men älskats av flera.
– Efter att ha medverkat i TV4:s Talang, där vi blev obarmhärtigt sågade av Bert Karlsson kändes det tufft, säger frontmannen Jim Knutsson och fortsätter självsäkert med att påminna om konserten på Arvikafestivalen som fick avbrytas av säkerhetsskäl; det var för många människor som försökte ta sig in i tältet där de spelade!

Framöver kommer Jim att lägga mer tid på sitt nya band Slutet och på att spela skivor på diverse klubbar i Göteborg. Linus håller på att avsluta sina studier och väntar med spänning på vad framtiden har på gång, men det är inte omöjligt att de båda vapendragarna dyker upp tillsammans igen.

Om Webbmaster

Kolla även

spelautomater

Spelautomaterna med de bästa soundtracken

Spelautomater på nätet har förändrat spelplanen för casino på nätet under de senaste 15 åren. …