Wednesday , July 24 2024

Lisen Elwin – I mitt akvarium

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Tobias Pettersson)

[album, Le Music, betyg: 4]

Tittar man bara på betyget kan man få intrycket av att detta är en ganska medioker skiva, men faktum är att jag faktiskt tycker Lisen Elwin är helt okej. Jag kan inte påstå att hon har ett unikt uttryck, att texterna berör mig, att musiken är särskilt sofistikerad eller att hon känns som en intressant artist som jag gärna fördjupar mig i. Hon är helt enkelt en sån där gitarrtjej som det kryllar av, där man ser bilden framför sig hur hon sitter på verandan till sitt shabby chic-hem, dricker ETT glas vin och skriver låtar på gitarren. Det brukar ofta bli jättetråkigt, och inte heller Lisen Elwin lyckas uppbåda något större intresse hos mig. Men ändå. Mitt i denna uppvisning i slätstrukenhet finns det något som tilltalar mig en smula. Jag kan bara inte sätta fingret på vad.

Om Webbmaster

Kolla även

Lucifer’s Aid omtolkar tre låtar från Springsteens “Nebraska”

1982 släppte Bruce Springsteen det tidlösa albumet Nebraska.  Mellan den överdådiga The River-dubbeln och den …