Wednesday , July 17 2024

Korallreven – An Album By Korallreven

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Tobias Pettersson)

[album, Hybris, betyg: 8]

Korallreven, bestående av Marcus Joons och Daniel Tjäder har varit ett av höstens mest hajpade svenska band. För två år sedan släppte de singeln “Loved-up” och nu kommer debutalbumet där den ingår som ett av tio luftiga popspår.

Inspirationen kommer tydligen från Samoa, en låttitel har till och med tagit sitt namn från ön, och det räcker med att blunda för att föreställa sig söderhavslugnet, det glittrande havet, den starka solen och den oändliga horisonten.

Bomullslätta moln och en atmosfärisk stämning seglar runt kring de fina melodierna och skapar en tillbakalutad semesterkänsla där inga krav och måsten finns. Det är inte pop i traditionell mening, där man lyssnar aktivt och dissekerar detaljerna, men det är skön musik man gärna lutar sig tillbaka till, öppnar lungorna och suger i sig.

Om Webbmaster

Kolla även

Den där killen – “Helgmusik”

Helgen är på intågande, sommaren har precis startat, solen skiner och alla är glada. Vad kan …