Tuesday , December 5 2023

Josh Rouse & The Long Vacations – Josh Rouse & The Long Vacations

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[album, Bedroom Classics / ADA Global / Hemifrån, betyg: 4]

Josh Rouse stiftade jag först bekantskap med 2005 då tidningen Uncut gav ut ett samlingsalbum där han medverkade. Men det var länge sedan. Amerikanen Josh Rouse har nu nått fram till sitt nionde album, och den här gången är skivan inspelad i Spanien. Musikaliskt är det lättsamt, mjukt småsvängigt och nästan lite tandlöst. Som att uppleva slappa dagar på turiststränder i något overkligt land utan brottslighet, maneter, hajar, drogade drinkar och andra faror. Så på med solbrillorna, kokosoljan och ner i solstolen med hörlurarna på bara. Senare bjuder Josh Rouse och hans musikanter Xema Fuertes och Cayo Bellveser med gästmusikanter upp alla brunbrända sommargäster till dans på kvällskvisten. Där skakar eldiga damer med svallande svarta hårmanar och tajta, glänsande klänningar på rumpan till musiken. Färggranna drinkar lyser som radioaktivt neon i lågorna av tända stearinljus och röda glödlampor. Matgästerna äter gott, något fyllo raglar omkring framåt midnatt och månen lyser benvit över stranden och de svartnade vågorna. Perfekt läge för en romans, perfekt för avkoppling, perfekt för nostalgi och önskemål om en bättre värld. Men inte särskilt spännande dock. Tryggt och säkert, med ett akustiskt sound och en bra bit från popmusiken vi är vana vid från radio. Bäst blir det i hypnotiska “Friend”. För övrigt är det sällan låtarna sätter sig i medvetandet på mig och nej, jag föredrar nog något annat, även på semestern.

Om Webbmaster

Kolla även

RADAR – videodebuterar med “Time”

Nu ett av årets mest efterlängtade musikvideosläpp. Vissa känner dem som “Mox” och “Drozhzhi”. Andra …