Thursday , June 20 2024

The Happy Endings – Greatest View From Alcatraz

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[album, Independent, betyg: 4]

Josh Johnstone, Adrian Frisina, Jesse Kot och Jason Gore bildar tillsammans The Happy Endings och Greatest View From Alcatraz innehåller fjorton gitarrdominerade alternativpoplåtar. Bandet kommer från Melbourne och detta är australiensarnas uppföljare till den självbetitlade debuten. The Happy Endings lirar habil popmusik och har turnerat en del i Europa, då tillsammans med The Ting Tings, Pete Doherty och Moby. Singeln “Rehab” som är med på plattan har nått en viss framgång och nya släppet “Pull the Trigger” lär väl också få en och annan radiospelning kan man tänka sig, men mig imponerar detta föga på. Jag tycker att The Happy Endings fullkomligt saknar personlighet, både till sound och som låtskrivare. Ett flertal genomlyssningar hjälper inte. Musiken spretar, låter bortglömt 90-tal och låtarna har ingen egen identitet. Det här är den sortens rock/pop man kan digga en låt eller två när man ändå är på rockklubben, men snart ägnar man hellre ölutbudet i baren sin odelade uppmärksamhet, medan bandet på scenen harvar vidare för de närmast sörjande. Man vet nämligen att det man hör inte kommer lämna några bestående men i alla fall. En och annan låt här är således helt okay som bruksmusik, men den saknar helt förmåga att bygga bo och flytta in i hjärtat eller hjärnan på mig. Nej, The Happy Endings får nog styra in i en mer specificerad riktning framöver om de ska övertyga mig. Annars blir det inget lyckligt slut.

Om Webbmaster

Kolla även

Ny singel från Indochine – “Le chant des cygnes”

Senast vi hörde ifrån Frankrikes storheter, Indochine, var häromåret när de släppte sina båda samlingsskivor …