Tuesday , December 5 2023

Soloprojekt från Zeigeist-medlem

(Från Zero Magazine-arkivet. Skribent: Petter Jahnstedt)

Pär Störby var medlem och skrev och producerade all musik till sitt band Zeigeist. Ett band som splittrades redan efter hyllande debutskivan The Jade Motel 2008. Nu är Pär tillbaka som soloartist under namnet Pearl Fiction och släpper albumet Painted Wolf 25 januari 2012.

Under de senaste åren har Per turnerat runt på konserthus över hela världen med sin egen kammarensemble New Tango Orquesta, som bl.a. släppt fem plattor, den senaste fick pris som “årets experimentell” på Manifestgalan 2011. Per är utbildad jazzpianist och han har gjort sig känd som genreöverskridande och nyskapande, och har som kompositör gjort musik till film, tv, teater, dans – och skrivit för kör, stråkkvartett och symfoniorkester.

Mest känd för Zeros läsare är han ändå för sitt band Zeigeist där han skrev och producerade all musik. Pearl Fiction blir hans comeback på popscenen. Albumet Painted Wolf är skriven, producerad och framförd av Pearl med lite hjälp från goda vänner. Stefan Storm från Sound of Arrows, Malin Dahlström från Niki and the Dove och sambon Kitty Jutbring är med och förgyller skivan.

Låtarna har, som Pärs tidigare grejer en tydlig 80-talstouch med influenser från Lindsey Buckingham och Kate Bush som första smakprovet “Run” som du kan se videon till här nedan.

En låt med Pärs gamla band Zeigeist “The Lake”

Om Webbmaster

Kolla även

RADAR – videodebuterar med “Time”

Nu ett av årets mest efterlängtade musikvideosläpp. Vissa känner dem som “Mox” och “Drozhzhi”. Andra …