Winding Stairs – Surviving Funeral Season

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Tobias Pettersson)

[album, Make My Day Records, betyg: 4]

Förra våren debuterade Winding Stairs med albumet “Everything” och nu är uppföljaren “Surviving Funeral Season” här. När detta skrivs är duon, som består av Lina Wedin och Martin Wahlqvist ute på Europaturné och i januari ska man ut på ytterligare en sväng. Och kanske är det utomlands som gruppen har sin största publik, åtminstone verkar de uppmärksammas mer i den utländska pressen.
Själva beskriver de sin musik som ett smörgåsbord av olika smaker och upplevelser. Och visst kryddar de låtarna med en mängd olika detaljer och infall, men jag tycker ändå de har en väl sammanhållen ljudbild. De har hittat en ton med drömskt pop, som är lekfull och försiktig på samma gång. Ibland känns musiken lite yvig och luddig i kanterna och man önskar sig att de var mer distinkta och direkta, annars hamnar de lite väl nära flumfacket och det tror jag inte är meningen.

Om Webbmaster

Kolla även

Ny singel från Indochine – “Le chant des cygnes”

Senast vi hörde ifrån Frankrikes storheter, Indochine, var häromåret när de släppte sina båda samlingsskivor …