Tear Them Down – This is a Mutiny

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Tobias Pettersson)

[ep, Plunk Records, betyg: 5]

Göteborgsbandet NEMAS albumdebuterade 2009, men efter två Europaturneer valde man att lägga ner verksamheten. Tre av medlemmarna valde att fortsätta under detta nya namn och ett år efter bildandet släpps nu debut-EP:n under det nya bandnamnet Tear Them Down. Musiken på denna femspårsskiva är mestadels melodiös punk, även om gruppen i något spår släpper sargen och låter sin dolda kängpunkskärlek komma till tals. De gör sin grej riktigt bra, ett problem är dock att de låter exakt som hundra andra band därute, vilket gör att det som lyssnare blir svårt att uppbåda det där riktigt engagemanget.

Om Webbmaster

Kolla även

Grillar kött

Köttet som svenskar äter mest

Sverige är ett relativt rikt land på kött av olika slag – ko, gris, kyckling, …