Tuesday , August 9 2022

The Wombats – This Modern Glitch

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Tobias Pettersson)

[album, 14th Floor Records, betyg: 6]

Det finns helt enkelt för många halvbra indieband. Gemensamt för grupper som exempelvis Bloc Party, The Yeah Yeah Yeahs, The Vines, The Datsuns och The Wombats är att det är helt okej band men att det finns hur många band som helst som låter likadant. Det är svårt att engagera sig i ett band som har tusen föregångare och tusen efterföljare.

The Wombats har haft några låtar som fått visst genomslag och deras tredje skiva bjuder på stabil, småfräck indierock så som indie ska spelas och låta. Hade det funnits färre band i deras genre hade jag säkert jublat, men nu är det svårt att yvas även om jag gillar indie i allmänhet och, faktiskt, The Wombats i synnerhet.

Om Webbmaster

Kolla även

Vex – “Saboteur”

”Fräck bas”, ”danspunk”, ”starka melodier”, ”upplyftande refränger” och ”elektroniskt och energiskt”. Så beskriver Tobias Kastberg, …