Thursday , June 20 2024

BOA – Forever and Never

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Tobias Pettersson)

[album, Jämmerdosa, betyg: 5]

Bandet heter BOA, skivbolaget heter Jämmerdosa och redan där börjar man sucka.
I pressreleasen öser man sedan på med löjliga överdrifter som “popundret BOA”, “våg av hyllningar” och “ett av årets viktigaste släpp för svensk musik”. Sen lyssnar man på skivan och hör ett högst ordinärt band. BOA borde inte bara byta bandnamn utan även lära sig att vara mer ödmjuka. Istället för att pumpa upp förväntningar man inte på långa vägar uppfyller hade det varit betydligt smartare att ligga lite lågt och slå ur underläge. Då hade man kunnat överraska lyssnaren positivt, nu framstår man istället som ett storhetsvansinnigt band utan vare sig självkritik eller verklighetsförankring.
Göteborgsgruppens debutskiva bjuder på helt okej snällpop, men det är definitivt inte “ett av årets viktigaste släpp för svensk musik”.

Om Webbmaster

Kolla även

Ny singel från Indochine – “Le chant des cygnes”

Senast vi hörde ifrån Frankrikes storheter, Indochine, var häromåret när de släppte sina båda samlingsskivor …