Wednesday , December 6 2023

Santa Hates You – Jolly Roger

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[album, Trisol / Sound Pollution, betyg: 8]

Fans till hårda syntduon Santa Hates You har haft ett par riktigt bra år. Förra året släppte Peter “PS” Spilles (även i Project Pitchfork) och Jinxy den osedvanligt givande och fullmatade kombinations-dvd:n och mini-cd:n PostApocalypticNudeIndustrialCorps, och innan den hunnit svalna i cd-spelaren kommer en ny fullängdare med elva spår. Det är bara att buga, tacka och dansa iväg dit den tunga syntbasen styr skeppet. Jolly Roger är namnet på piratflaggan, ni vet den klassiska med en dödskalle och två benknotor under, och omslaget är fullt av symboler, ett sjunkande sjörövarskepp och en död kvinna. Musiken är däremot allt annat än död, trots att första låten heter “Pack your bags honey, we´re going to hell!”. Låtar som “Prepare to be boarded”, “Raise the devil” och “Fire the cannon” är några som det svänger extra gott om och det är svårt att inte bli upprymd av de maniska rytmerna och det grymma hålligånget. Och varför spjärna emot? Santa Hates You bjuder som alltid upp till svärtad humoristisk dödsdans så det är väl bara att sparka av sig bootsen och hänga på? Tråkigare kan man ha det. Inte förrän det tionde spåret, vackra “Domina mors”, lugnar man ner sig lite och låter gastarna ta över. Därefter avslutas albumet med “Watch out motherfucker, I know karate!” där Santa Hates You gästas av Brian Graupner från The Gothsicles. Sången är rätt hemsk på den, men det är en kul låt och lite typisk bandets humor.

Om Webbmaster

Kolla även

RADAR – videodebuterar med “Time”

Nu ett av årets mest efterlängtade musikvideosläpp. Vissa känner dem som “Mox” och “Drozhzhi”. Andra …