Tuesday , December 5 2023

The Amazing – Gentle Stream

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Hans-Olof Svensson)

[album, Subliminal Sounds / Border, betyg: 7]

Gentle Stream är det svenska folkrock-kollektivet The Amazings andra fullängdare efter The Amazing (2009) och minialbumet Wait for a Light to Come (2010). Med sin psykedeliskt melankoliska progrock (prog med ett g alltså, inte svensk politisk progg) känns gruppen som ett slags kusiner till Trummor & Orgel. De landar någonstans runt år 1970, med diskret Hammondorgel, bongos och duellerande gitarrer i långa instrumentalpassager. Anslaget är lätt, samtidigt som rytmerna har funk och driv. I låtskrivandet och sången tycker jag mig höra spår av Belle and Sebastians “twee” och gammal hederlig svensk mespop-indie. Musik att ligga i det höga gräset och kontemplera den nedåtgående solen till.

Om Webbmaster

Kolla även

RADAR – videodebuterar med “Time”

Nu ett av årets mest efterlängtade musikvideosläpp. Vissa känner dem som “Mox” och “Drozhzhi”. Andra …