Cloud Control – Bliss release

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Tobias Pettersson)

[album, Ivy League Records, betyg: 5]

När jag lyssnar på Cloud Controls debutskiva och läser att de är från Australien tänker jag direkt att de kommer från Byron Bay och Nimbin där hippiekulturen fortfarande frodas. Deras indiepop är nämligen fylld med 60-talskänsla, folk och lightpsykedelika. Men så läser jag att de kommer från Blue Mountains och då spricker illusionen. Eller kanske inte, att stå vid Echo Point och kolla ut över De Tre Systrarna kan få vem som helst att känna sig som en del av världsalltet och börja flumma ur. Dessutom har tydligen sångaren varit i Indien och inspirerats av Ganges mystik och då känns det som att bitarna ändå faller på plats.

Om Webbmaster

Kolla även

Tullakrok i Ängelholm – festival med bland andra Abu Nein och Timo Räisänen

Under många år var musikfestivalen Tullakrok, vid Rönne Å i Ängelholm, ett uppskattat arrangemang med …