Tuesday , April 23 2024

David Sylvian till Stockholm

(Från Zero Magazine-arkivet. Skribent: Petter Jahnstedt)

Den brittiske multimusikern David Sylvian gästar Sverige nästa år på sin “Implausible Beauty 2012-turné”. Den 14 mars spelar han på Filadelfiakyrkan i Stockholm. Biljetterna släpps den 23 september.

David Sylvian är musikern som vägrar stagnera i sitt musikaliska skapande. Han började sin karriär i början av 70-talet och sedan dess har han ständigt utvecklat sitt konstnärskap och letat efter nya vägar i musiken. Han har gjort en fascinerande resa från syntig new-romancemusik, avantgarde jazz, folkmusik och ambient till friimprovisation och elektronika. I början av 80-talet inledde Sylvian ett samarbete med Ryuichi Sakamoto från Yellow Magic Orchestra. 1984 släppte han albumet “Brilliant trees” tillsammans Sakamoto, Holger Czukay från Can och Jon Hassel. Albumet kom vara stilbildande för en rad album med en blandning av jazz, orientaliskt och syntrock. Sylvian har genom åren arbetet med många av världens främsta musiker såsom Robert Fripp från King Crimson, Bill Nelson, David Thorn, Sri Mata Amritanandamayi Devi och Stina Nordenstam.

I början av 90-talet intensifierades arbetet med Robert Fripp och 1993 kom deras studioalbum “The First Day’s” och året därpå gjorde de en multi-mediaintallation “Redemption – Approaching Silence” på ett galleri i Tokyo. Sedan dess har han fortsatt att göra olika musikexperimentella samarbeten. 2009 startade han ett projekt som resulterade i albumet “Manafon”, ett album där han samlat några av världens ledande fria improvisatörer, inklusive Evan Parker, Keith Rowe, Fennesz, Sachiko M, Otomo Yoshihide och John Tilbury. Med albumet “Manafon” har Sylvian forsatt att anta nya utmaningar, både på det personliga planer och globalt. Och han fortsätter att följa denna väg – med tålamod, uthållighet och skönhet.

För mer information:
www.davidsylvian.com
www.facebook.com/davidsylvianofficial

Konsertinfo
14.3 Stockholm, Filadelfiakyrkan

Biljetter
Biljetterna kostar 450 kr + serviceavgift och säljs via LiveNation.se, Ticnet 077-170 70 70 samt hos Ticnet-ombud. Ingen försäljning via ATG-ombud.

Annons