Thursday , July 25 2024

DJ Mehdi har avlidit

(Från Zero Magazine-arkivet. Skribent: Petter Jahnstedt)

Den Tunisienfödde DJ-stjärnan DJ Mehdi dog hastigt den 13 september. Stjärnan firade sin kompis och musikerkollega Ritons födelsedag när balkongen troligen rasade in på hans lägenhet i utkanten av Paris. Ytterligare två personer ska ha förts till sjukhus.

Nyheten om olyckan har spridits snabbt i sociala medier och togs först emot som en bluff. Nu bekräftar dock Mehdis franska skivbolag Ed Banger att den tragiska händelsen är sann. Mehdi Favéris-Essadi blev 34 år.

DJ Medhi var kontrakterad till det hypeade franska skivbolaget Ed Banger Records där artister som Sébastien Tellier, Mr Oizo och Justice också återfinns. Medhi debuterade 2002 med fullängdaren The Story of Espion. Han har varit en del av gruppen/DJ-kollektivet Club 75 tillsammans med Cassius, Busy P och Xavier de Rosnay (Justice). Hans senaste projekt Carte Blance gjorde han med vännen Riton 2010.

Om Webbmaster

Kolla även

Lucifer’s Aid omtolkar tre låtar från Springsteens “Nebraska”

1982 släppte Bruce Springsteen det tidlösa albumet Nebraska.  Mellan den överdådiga The River-dubbeln och den …