Tuesday , April 23 2024

V/A – Born Evolve Progress 3

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Inga Karlsson)

[album, Progress Productions / Border, betyg: 8]

Under skivbolagets egna devis Born Evolve Progress släpps nu en tredje samlings cd med välkomponerade låtar samt låtmixar från olika artister. Allt från sträva och melodiskt utdragna toner från Henric de la Cour i “Dogs” till Cryos hårdsnygga mix på sin egna låt “Change”.

I sitt egna slag och överraskande genial är en ny bekantskap för mig. Titans, där låten “Dried Out” omedelbart rycker mig i alla kroppsdelar. Ett välskräddat stycke futurepop i en mjukare [:SITD:] anda fast med orientaliska inslag i refrängen. Unik och helgrym låt.

Danska Leaether Strip Remix på mjukglass poppiga “Ways To Dance” med Kite är strålande och “Lost” med Red Cell är en av mina futurepop favoriter. Jag tycker alla remixer på Born Evolve Progress 3 är sylvasst välvårdade. Framförallt gäller det “Lightbringer” med Covenant /Necro Facility som är en ren och elegant mix broderad med dansgolvskänsla.

Den dunkla, elektroniska känslan att drunkna i finner man i skivans absolut bästa “Grim Reaper” med SoundSequence som ger en ljuvlig försmak av Cryos äldre musikskapelser släppta på cd:n ” Climbing The Mountain” från april i år.

“Born Evolve Progress” är en omväxlande samlingsplatta vars utbud blandas i en perfekt mix av både det hårda och mjuka inom synthens breda spektra. Absolut smakfullt!

Om Webbmaster

Kolla även

spelautomater

Spelautomaterna med de bästa soundtracken

Spelautomater på nätet har förändrat spelplanen för casino på nätet under de senaste 15 åren. …