Wednesday , July 17 2024

Troublemakers – 30

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[album, Heptown Records / Sound Pollution, betyg: 8]

Göteborgska punkbandet Troublemakers firar 30-årsjubileum med 30 som innehåller 30 låtar, varav en är ny och betitlad… just det, “30”. De övriga spåren är plockade från tidigare skivor och du som redan har allt behöver knappast lägga energi och pengar på denna samling. Övriga intressenter bör dock göra det. Det här nämligen energisk punkrock med både hjärta, hjärna och inlevelse. Gruppen bildades -81 av medlemmar från Perverts och Göteborg Sound, och när låtarna spelades in kan jag bara konstatera är oväsentligt. De känns nämligen tidlösa. Bandet har öst på med samma passionerade och melodiska intensitet genom alla år och har man inte hört Troublemakers förut så är det omöjligt att tidsange materialets ursprung. 30 är givetvis ett historiskt dokument till platta inom svensk punk, men den är också fullt funktionell och relevant idag. Låtar som exempelvis “Staden Göteborg”, “Lilla blå”, “Majorna brinner” och “Handgranat” låter fortfarande skitbra, liksom bandets cover på Nationalteaterns “Bara om min älskade väntar”. Faktum är att väldigt få spår här känns ointressanta, och att samtliga texter är på svenska och framförda med Göteborgsdialekt ser jag bara som charmigt och positivt. Det är mest fullt ställ hela vägen och 30 är en perfekt partyplatta, om än med lite väl lång speltid. Du får dock mycket musik för stålarna, och det är bara att hoppas att jubilarerna kör vidare i 30 år till, utan att tappa andan.

Om Webbmaster

Kolla även

Den där killen – “Helgmusik”

Helgen är på intågande, sommaren har precis startat, solen skiner och alla är glada. Vad kan …