Architecture in Helsinki – Moment Bends

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Hans-Olof Svensson)

[album, V2 / Cooperative, betyg: 4]

På sitt fjärde album, Moment Bends, fortsätter Melbournekvintetten Architecture in Helsinki att strömlinjeforma sitt sound. Musiken är väldigt lätt att lyssna på och väldigt svår att komma ihåg efteråt. På förstasingeln “Contact High” snubblar gruppen över en funkig, pådrivande electrobasgång som påminner extremt mycket om Mobroders “Rush”, men de verkar inte riktigt veta vad de ska göra med den. I stället slår musiken om till energisparläge och halkar tillbaka i en kvasi-tropiskt tillbakalutad baktakt.

Architecture in Helsinki vet precis vilka nötta syntljud de ska plocka fram för att få lyssnaren att utbrista “hihi, guud så åttiotal”, men det blir trist i längden. Så här tråkigt och osvängigt var åttiotalet faktiskt inte. Eller, för att uttrycka det jag sagt hittills på ett annat sätt: det handlar alltid om att ha bra låtar. Har ni bara dem kan ni använda vilka ljud ni vill. Allt på Moment Bends är oerhört lättsmält och glider ner utan minsta motstånd, men det finns inget som skulle få mig att spela plattan mer än en gång om jag inte vore tvungen. Allra sist på skivan får vi en riktigt bra låt, “B4 3D”. Gör gärna fler.

Om Webbmaster

Kolla även

Ny singel från Indochine – “Le chant des cygnes”

Senast vi hörde ifrån Frankrikes storheter, Indochine, var häromåret när de släppte sina båda samlingsskivor …